Ce este Asociația Agențiilor de Recrutare din Moldova (ARA)?

ARA este o asociație profesională care reunește 80% dintre toate agențiile de recrutare licențiate din Moldova. Oferim o gamă largă de servicii, inclusiv recrutare, servicii de angajator de record, externalizare de call center, externalizare de personal și închiriere de personal.

Câte persoane recrutați și angajați în fiecare an?

Recrutăm și angajăm cu succes aproximativ 12.000 de persoane în fiecare an.

În ce țări își găsesc candidații dvs. un loc de muncă?

Candidații noștri găsesc oportunități de muncă în mai multe țări din Uniunea Europeană, inclusiv Germania, Suedia, Olanda, Franța, Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Finlanda.

Ce tipuri de servicii oferiți?

Oferim o gamă largă de servicii, inclusiv recrutare, servicii de angajator de record, externalizare de call center, externalizare de personal și închiriere de personal.

Unde sunt situate birourile dumneavoastră?

ARA are 36 de birouri de recrutare răspândite în întreaga Moldovă, inclusiv 6 birouri în Transnistria.

Ce fel de candidați vă specializați în a recruta?

Ne specializăm în recrutarea persoanelor cu cetățenie moldovenească, precum și a celor cu dublă cetățenie moldovenească și română.

Cum vă asigurați calitatea candidaților dumneavoastră?

Avem un proces riguros de evaluare și selecție care include verificarea calificărilor, realizarea de interviuri amănunțite și evaluarea compatibilității cu cultura și valorile companiei.

Puteți să vă ocupați de nevoile de recrutare la scară largă?

Da, avem resursele și capacitățile de a gestiona recrutarea la scară largă. Anual, recrutăm și angajăm aproximativ 12.000 de persoane.

Ce este Serviciul Dumneavoastră de Angajator de Record (EoR)?

Serviciul nostru EoR permite companiilor să angajeze angajați fără a stabili o entitate legală în țara de angajare. Noi servim drept angajator oficial pentru scopuri fiscale și legale, în timp ce angajatul desfășoară activitatea pentru compania dumneavoastră.

Ce implică externalizarea serviciilor dumneavoastră de call center?

Oferim servicii de call center organizațiilor care doresc să externalizeze această funcție. Serviciile noastre includ suport pentru clienți, suport tehnic, apeluri de vânzări și alte sarcini conexe.

Care este abordarea dumneavoastră cu privire la externalizarea personalului?

Ne ocupăm de procesele de recrutare, evaluare și angajare, permițând companiilor să se concentreze pe activitatea lor de bază.

Cum funcționează serviciul dumneavoastră de închiriere a personalului?

Închirierea de personal permite companiilor să angajeze membri ai personalului care vor fi angajați oficial de către noi. Acest lucru permite companiilor să ocolească multe sarcini administrative asociate cu angajarea, păstrând totuși personal dedicat.

Puteți să oferiți servicii în țara mea?

Oferim servicii în mai multe țări europene, inclusiv Germania, Suedia, Olanda, Franța, Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Finlanda, Irlanda.

Cum asigură ARA conformitatea cu legile privind angajarea?

Ca asociație profesională de recrutare, avem experți care cunosc legile locale și internaționale privind angajarea. Ne asigurăm că toate practicile noastre sunt conforme cu aceste regulamente.

Ce sectoare acoperiți în procesul dumneavoastră de recrutare?

Agențiile noastre membre au o experiență vastă într-o gamă largă de sectoare. Vom potrivi cerințele dvs. cu o agenție care are expertiză în sectorul dvs. specific: Agricultură, industrie, producere, procesare agroalimentară, ambalare, logistica, asamblare de automobile, producere piese auto, IT și tehnologii informaționale, web design, asistența socială și medicală, etc.

Ce se întâmplă dacă un candidat pleacă la scurt timp după ce a fost angajat?

Oferim o perioadă de garanție pentru plasări. Dacă un candidat pleacă în această perioadă, vom oferi un înlocuitor fără costuri suplimentare.

Care este procesul dumneavoastră de lucru cu clienții noi?

Începem prin a înțelege nevoile dvs. specifice, după care vă vom potrivi cu una sau mai multe dintre agențiile noastre membre care se specializează în sectorul dvs. Agenția aleasă se va ocupa apoi de nevoile dvs. de recrutare sau personal.

Cum gestionați confidențialitatea datelor?

Respectăm toate legile relevante privind protecția datelor, inclusiv GDPR. Ne asigurăm că toate informațiile candidaților sunt gestionate în mod confidențial și sigur.

Cum susțineți diversitatea și incluziunea în recrutare?

Ne angajăm să promovăm diversitatea și incluziunea. Ne asigurăm că practicile noastre de recrutare sunt libere de prejudecăți și oferă oportunități egale pentru toți candidații.

Cum pot începe să lucrez cu ARA?

Vă rugăm să ne contactați direct pentru a discuta despre nevoile dvs. Vom furniza informații detaliate despre cum vă putem ajuta și care sunt pașii următori.

Oferiți soluții de personal temporar sau contractant?

Da, oferim atât soluții de personal temporar, cât și permanente pentru a satisface nevoile variate ale afacerilor.

Ce taxe sunt implicate în utilizarea serviciilor dumneavoastră?

Taxele noastre variază în funcție de serviciul necesar. Vă rugăm să luați legătura cu noi pentru o structură detaliată de prețuri.

Cum vă asigurați compatibilitatea candidaților cu cultura companiei noastre?

Luăm timp să înțelegem cultura companiei dvs. și căutăm candidați care se aliniază la valorile și mediul de lucru al dvs.

Cât timp durează procesul de recrutare?

Cronologia poate varia în funcție de cerințele specifice ale rolului. Ne propunem să găsim cel mai potrivit candidat într-un timp util.

Pot întâlni candidații înainte de a lua o decizie?

Da, organizăm interviuri între candidați și angajatori ca parte a procesului nostru de recrutare.

Cum vă asigurați că candidații sunt legal eligibili pentru a lucra în țara mea?

Da, organizăm interviuri între angajatori și candidați ca parte a procesului nostru de recrutare.

Care este rata dumneavoastră de succes în ocuparea posturilor?

Facem o verificare amănunțită a tuturor documentelor necesare pentru a ne asigura că candidații sunt eligibili legal să lucreze în țara dvs.

Cum gestionează ARA comunicarea cu candidații pe parcursul procesului de recrutare?

Avem un procent mare de succes în ocuparea posturilor. Statisticile specifice pot fi furnizate la cerere.

Cum susține ARA candidații pe parcursul procesului de relocare?

Menținem o comunicare regulată cu candidații, actualizându-i despre starea cererii lor și abordând orice întrebări sau preocupări pe care le-ar putea avea.
Oferim un suport complet candidaților care se mută pentru muncă, inclusiv sfaturi despre locuință, transport și obiceiuri și reglementări locale în țara gazdă.

Cum vă asigurați că candidații sunt legal eligibili pentru a lucra în țara noastră?

Facem o verificare amănunțită a documentelor pentru a ne asigura că candidații sunt eligibili legal să lucreze în țara dvs.

Putem întâlni candidații înainte de a lua o decizie?

Da, organizăm interviuri între candidați și angajatori ca parte a procesului nostru de recrutare.

Puteți să vă ocupați de nevoile de recrutare de volum mare?

Da, avem resursele și capacitățile de a gestiona recrutarea de mare volum.

Ce fel de suport oferiți în timpul procesului de integrare?

Oferim suport în timpul procesului de integrare, inclusiv facilitarea comunicării între angajator și candidat și asigurarea unei tranziții lină.

În ce sectoare vă specializați?

Avem expertiză în recrutare într-o serie de sectoare, inclusiv, dar fără a se limita la IT, asistență medicală, inginerie și producție.

Cu cine va fi semnat contractul de recrutare de personal: direct cu Asociația Agențiilor de Recrutare sau cu una sau mai multe dintre agențiile membre?

Contractul de recrutare de personal va fi semnat direct cu agențiile membre ale Asociației Agențiilor de Recrutare (ARA). Asociația Agențiilor de Recrutare va propune partenerilor străini să semneze contracte pentru furnizarea de servicii de recrutare direct cu aceste agenții membre. Astfel, partenerii nu vor semna contracte direct cu ARA, ci cu agențiile recomandate de ARA.

Cine va negocia condițiile financiare cu partenerul străin?

Negocierile cu potențiali parteneri străini sunt efectuate direct de către echipa de conducere a Asociației. Această echipă va fi responsabilă de negocierea și stabilirea condițiilor financiare finale. După stabilirea acestor condiții, conducerea Asociației va selecta una sau mai multe agenții membre cu care partenerul străin va semna Acordul de Colaborare pentru recrutarea de personal. Este important de menționat că procesul de negociere este realizat direct de către conducerea Asociației pentru a asigura o coordonare eficientă și aplicarea uniformă a politicilor și principiilor Asociației în aceste negocieri.

Care sunt costurile de recrutare și cum se practică plata: doar o dată pentru fiecare candidat recrutat, sau plata pe oră, sau plata pe lună pentru fiecare candidat angajat?

Negocierile cu partenerii potențiali din străinătate sunt efectuate de echipa de conducere a Asociației în mod direct. Această echipă va fi responsabilă pentru negocierea și stabilirea condițiilor financiare finale. După ce aceste condiții sunt stabilite, conducerea Asociației va selecta una sau mai multe agenții membre cu care partenerul străin va semna Acordul de Colaborare pentru recrutare de personal. Este important de menționat că procesul de negociere este efectuat direct de către conducerea Asociației pentru a asigura o coordonare eficientă și o aplicare uniformă a politicilor și principiilor Asociației în aceste negocieri.

Este important de menționat că metodele de plată pentru serviciile de recrutare pot varia în funcție de acordurile individuale între Asociația Agențiilor de Recrutare din Moldova și partenerii săi. Cu toate acestea, în general, există două modalități principale de împărțire a plății pentru aceste servicii.

  • Plată în avans pentru fiecare candidat: După semnarea acordului de colaborare, se elaborează un program de recrutare împreună cu partenerul străin. După ce programul de plată este elaborat, se emite o factură de plată în avans, și partenerul o plătește. După primirea plății, procesul de recrutare începe și se livrează numărul de personal conform criteriilor de selecție stabilite.
  • Plată integrală în a doua zi după sosirea candidaților la angajatorul din străinătate: Această metodă presupune plata integrală a serviciilor de recrutare în ziua de după sosirea candidaților la angajatorul din străinătate.
  • Plată orară pentru fiecare candidat: Această metodă este utilizată de multe companii de recrutare. Aceasta presupune ca angajatorul să plătească o anumită sumă pentru fiecare oră lucrată de candidat.

Desigur, condițiile de plată pot fi negociate individual cu fiecare partener și pot fi adaptate în funcție de necesitățile specifice ale acestuia. Acesta este doar un cadru general al metodelor de plată utilizate de Asociația Agențiilor de Recrutare din Moldova.

Ce se întâmplă dacă candidații angajați își încetează contractul de muncă în primele câteva zile și părăsesc angajatorul?

În situația în care candidații angajați își reziliază contractul de muncă în primele câteva zile și părăsesc angajatorul, conform informațiilor furnizate, agenția cu care există un contract de colaborare va înlocui cel mult 20% din candidații trimiși la locul de muncă.

Această limită de 20% pentru înlocuirea candidaților a fost stabilită deoarece se consideră că o rotație maximă acceptabilă în primul lună este de 20% din candidații trimiși de agenție către angajatorul din străinătate. Dacă rotația reală depășește acest prag de 20%, se interpretează că există factori exogeni care nu depind de agenție și care semnalează că mediul de lucru, condițiile de trai, logistica sau managementul în cadrul companiei angajatorului partener nu sunt într-o stare bună.

Astfel, agenția de recrutare presupune că o rotație mai mare de 20% în prima lună de angajare este un semnal că există probleme în cadrul companiei care angajează. În aceste situații, agenția poate decide să nu continue colaborarea cu partenerul respectiv.

În concluzie, conform politicii agenției, cel mult 20% din candidații recrutați și trimiși la angajator vor fi înlocuiți gratuit în cazul în care contractul de muncă se reziliază în primele două săptămâni de lucru.

Cum iau legătura cu Asociația Agențiilor de Recrutare din Moldova (ARA)?

Pentru a intra în legătură cu Asociația Agențiilor de Recrutare din Moldova (ARA), aveți la dispoziție următoarele metode de contact:

  • Prin telefon, sunând la numărul +37379124089. Reprezentanții noștri sunt disponibili pentru a vă răspunde la întrebări.
  • Prin e-mail, la adresa [email protected]. Ne puteți trimite o cerere sau o întrebare în orice moment, și vom încerca să răspundem cât mai curând posibil.
  • Pentru orice alte informații sau întrebări, nu ezitați să ne contactați. Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta!
  • De asemenea, vă recomandăm să trimiteți cererea dvs. de personal completând formularul online: https://asociatia.md/

Suport B2B

ARA este o platformă centralizată de colaborare dintre agențiile de recrutare din Moldova și angajații de peste hotare.

Angajatorii străini pot fi siguri că orice problemă poate fi soluționată de către ARA într-un mod rapid, legal și profesionist. Activitatea noastră principală este de a facilita contractele de angajare dintre angajatorii din Europa și Marea Britanie și agențiile membre ale ARA.

ARA asigură agențiilor de recrutate membre, oferte de muncă în timp real de la angajatorii de peste hotare pentru a se asigura că ofertele de muncă sunt suplinite rapid cu candidați potriviți. De asemenea, ARA facilitează semnarea contractul inițial pentru a asigura conformitatea acestuia cu obiectivele B2B a asociației și oferă suport informațional, consiliere juridică și consultanță privind transportul internațional. Toate acestea sunt necesare pentru a ne asigura că de fiecare dată este realizat un contract robust, legal și durabil.

18 Entități juridice fondatoare

Entități care fac parte din Asociația Agențiilor de Recrutare.

VEZI MEMBRII

Autorități publice partenere

Parteneri ai Asociatiei Agentiilor de Recrutare.

vezi partenerii