Asociația Agențiilor de Recrutare (ARA) continuă să își întărească parteneriatele internaționale, iar ultima vizită a reprezentanților Obst-und Gemüsebau Germania în Moldova a fost un pas semnificativ în această direcție. Gerald Heinrich, proprietarul, și Stefan Reutter, directorul general, au sosit în țara noastră pentru a purta discuții în vederea extinderii colaborării care a început în primele luni ale lui 2023 și pentru a se întâlni cu moldovenii care au lucrat în cadrul companiei germane.

La începutul anului 2023, agențiile de recrutare din cadrul ARA au început să ofere moldovenilor oportunitatea de a lucra în sectorul agricol al Obst- und Gemüsebau Germania. În această scurtă perioadă de colaborare, s-a reușit angajarea a aproximativ 50 de cetățeni moldoveni. Rezultatele pozitive ale acestei inițiative au fost evidente, iar beneficiile au fost simțite de ambele părți implicate.

Recent, proprietarul Gerald Heinrich și directorul general Stefan Reutter au vizitat Moldova pentru a discuta personal cu partenerii de la ARA și cu cei care au ales să lucreze în sectorul agricol din Germania. Întâlnirea a avut un caracter constructiv și a inclus discuții detaliate despre modalitatea de lucru, condițiile de muncă și feedback-ul angajaților moldoveni.

Atât reprezentanții Obst- und Gemüsebau Germania, cât și membrii ARA au exprimat satisfacția lor față de colaborare. Moldovenii care au ales să își desfășoare activitatea în cadrul companiei germane au fost la rândul lor mulțumiți de oportunitățile oferite. ARA a primit cu bucurie recunoașterea eforturilor lor în cadrul acestei colaborări de succes.

Unul dintre aspectele cheie discutate în cadrul întâlnirii a fost planificarea pentru anul următor. Obst-und Gemüsebau Germania intenționează să crească numărul angajaților moldoveni de la 50 la 350-400 pentru sezonul de lucru din 2024. Aceasta reprezintă nu doar o extindere semnificativă a operațiunilor, ci și un vot de încredere în forța de muncă moldovenească.

În discuțiile purtate între angajatori și angajați, s-a pus un accent deosebit pe îmbunătățirea calității serviciilor și condițiilor de muncă pentru sezonul următor. Feedback-ul deschis și constructiv al angajaților moldoveni a fost bine primit de echipa germană, iar toate părțile implicate au manifestat determinarea de a colabora pentru a asigura un mediu de lucru optim în viitor.

Vizita reprezentanților Obst-und Gemüsebau Germania în Moldova a subliniat succesul colaborării dintre ARA și compania germană. Acest parteneriat oferă moldovenilor oportunități de muncă valoroase și contribuie la dezvoltarea relațiilor internaționale în domeniul recrutării și agriculturii. Cu un plan solid de extindere pentru viitor, ambele părți sunt încrezătoare într-un parteneriat pe termen lung și beneficii reciproce.

18 Entități juridice fondatoare

Entități care fac parte din Asociația Agențiilor de Recrutare.

VEZI MEMBRII

Autorități publice partenere

Parteneri ai Asociatiei Agentiilor de Recrutare.

vezi partenerii